смотрите подробнее гдз по математике 6 класс виленкина фгос гдз контурные карты по географии 9 класс аст пресс гдз по английскому языку 8 класс кауфман по страницам решебник по английскому языку 5 ваулина подоляко
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

Анкети

До колко полезен Ви беше сайта?
 
Начало Новини Проведе се конференция на тема „Повишаване инвестиционната култура на потребителите на финансови усл
Проведе се конференция на тема „Повишаване инвестиционната култура на потребителите на финансови усл
На  29 юни 2010 г., в хотел „Радисън”, София, се проведе конференция на тема „Повишаване инвестиционната култура на потребителите на финансови услуги в България”, организирана от Комисия за финансов надзор. Конференцията беше открита от новоизбрания председател на КФН Стоян Мавродиев. В изказването си той акцентира върху необходимостта от финансово обучение, тъй като то спомага за по-голямата защита на потребителите. „Именно поради тази причина е необходимо държавните институции да се ангажират с повишаване на финансовата култура на потребителите на банкови, инвестиционни, пенсионни и застрахователни услуги” – посочи г-н Мавродиев. Конференцията се организира в рамките на българо-италианския туининг проект “По-нататъшно укрепване на административния капацитет на Комисията за финансов надзор с цел ефективно прилагане достиженията на правото на ЕС”, който се изпълнява от КФН и Министерство на икономиката и финансите на Република Италия. На конференцията присъстваха и италианският посланик Н.Пр. Стефано Бенацо и Карло Бианкери, постоянен туининг съветник по проекта.
Лектори бяха изтъкнати специалисти от Централната Банка на Италия (Banca d’Italia), регулаторите на ценни книжа (CONSOB), застраховането (ISVAP) и пенсионното осигуряване (COVIP) на Италия. Във финансовия форум участваха като лектори и преподавателите от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), София – Апостол Апостолов и Марио Каменов.
Конференцията предизвика голям интерес - присъстваха около 150 души, представители на италианското посолство в София, Италианската търговска камара, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на финансите, Българска народна банка, Българска фондова борса и браншовите асоциации, от висши учебни заведения, експерти от комисията, както и журналисти от телевизии, печатни издания и електронни медии.
Конференцията имаше за цел да запознае българските институции и граждани с италианския опит, да предизвика дебат относно необходимостта от провеждане на държавна политика за финансово образование в България.
 
Free Joomla Templates