смотрите подробнее гдз по математике 6 класс виленкина фгос гдз контурные карты по географии 9 класс аст пресс гдз по английскому языку 8 класс кауфман по страницам решебник по английскому языку 5 ваулина подоляко
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

Анкети

До колко полезен Ви беше сайта?
 
Начало Новини
Новини
Райфайзенбанк удължава промоцията на жилищни кредити

Райфайзенбанк удължава промоционалната кампания за новоотпуснати жилищни кредити до 16 юли 2010 г., по време на която лихвеният процент за кредити в лева възлиза на 8.95% годишно, а в евро лихвата е 7.75% на годишна база при срок на изплащане до 15 години.

Жилищните кредити на Райфайзенбанк са с максимален срок до 30 години, като банката финансира до 85% от стойността на жилището. Клиентите могат да се възползват и от допълнително удобство при изплащане на кредита си, погасявайки месечната си вноска чрез дебитна или кредитна карта през системата e-pay в интернет или на банкомат по всяко време в денонощието.

Младите семейства или хората, които закупуват първото си жилище също могат да се възползват от  още по-изгодни условия по жилищни кредити в евро, като изискването е поне един от съпрузите да е на възраст до 35 години или кредитоискателя да не притежава друг жилищен имот към момента на кандидатстване за кредит.

Годишният лихвен процент по жилищни кредити в евро за млади семейства или при покупка на първо жилище възлиза на 7.25% при срок на изплащане до 15 години, превод на заплатата и ползването на пакет Разплащателна сметка (включващ най-често използваните банкови услуги – разплащания, извършване на комунални плащания и др.).


 
Руският застрахователен пазар ще излезе от кризата през 2011 г.

Първата мащабна рецесия на руския застрахователен пазар доведе до изменението на крайните цели, към които се бяха ориентирали застрахователите и техните собственици, както и финансовият надзор.

През 2009 г. обемът на руския застрахователен пазар намаля с 7,5% (или 41,4 млрд. рубли), като при това нивото на изплатените обезщетения нарасна с 10,5 процентни пункта, делът на първите пет компании, класирани по премийни приходи, достигна 40,8% (+5,0 процентни пункта), а делът на компаниите от топ-20 – 69,8% (+4,6 процентни пункта), се казва в изследването: «Застрахователният пазар през 2009 г.: ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД», направено от рейтинговата агенция «Эксперт РА».

Компании, които не са съумели да преустроят своя бизнес в съответствие с новите условия, ще напуснат руския застрахователен пазар. Според прогнозите на «Эксперт РА», в края на 2010 г. на руския застрахователен пазар ще останат малко над 500 застрахователни компании, като в това число не влизат фирмите, които се занимават с животозастраховане и здравни/медицински застраховки – около 350 компании. Конкурентни предимства ще получат универсалните компании, ориентирани към клиента и залагащи на управление на загубите.

Очаква се руският застрахователен пазар да излезе на предкризисното ниво от 2008 г. едва през 2011 г. През 2010 г. обемът на руския застрахователен пазар ще достигне 532,3 млрд. рубли, или 3,6% растеж спрямо 2009 г. Ускорено развитие на пазара е възможно само чрез въвеждане на широкомащабни видове застраховки, които да се сключват задължително или да са вменени (застраховане на опасни производствени обекти (ОПО), противопожарни застраховки, застраховки за отговорността на превозвачите), в противен случай възстановяването на пазара ще върви с незначителни темпове.

Най-голям принос за ръста на пазара през 2010 г. ще имат следните видове застраховки: доброволно медицинско застраховане (+9 млрд. рубли или +12%) (по темп на растеж на премийните приходи); „Гражданска отговорност” за водачи на МПС  (+5 млрд. рубли или +6%); застраховане на имущество на физически лица (+1,5 млрд. рубли или +7%); застраховки „Злополука” и „Заболяване” (+1,5 млрд. рубли или +5%).

Отрицателните темпове на растеж на премийните приходи през 2010 г. ще се запазят при следните видове застраховки: застраховане на селскостопански рискове (-1 млрд. рубли или -10%); застраховки „Живот” (-1 млрд. рубли или -7%); застраховка „Отговорност на неизпълнени задължения по държавни и общински договори”.


 
Дженерали с кампания – „Лято с Дженерали” по застраховка – „Каско Фамилия”

В изпълнение на стратегията си за повишаване на продажбите и насърчаване на застрахователните посредници Дженерали акцентират на Кампанията – „Лято с Дженерали”

Периода е от 21.06.2010 до 21.09.2010 година.

Кампанията е насочена към застраховка каско за  водачи над 29 години , от І - ви  и ІІ – ри регион с автомобили на възраст до 15 години.

Преференциалните условия се състоят в допълнителна отстъпка в размер на 15% за І – ви регион и 10 % за ІІ – ри регион за  водачи над 29 години и автомобили на възраст до 15 години.

Кампанията включва и допълнителлни преференциални условия:

Безплатно разширение – каско за чужбина без налична ГО за премия по каско над 800 лв.

Помощ при пътуване и Злополука на местата в МПС

 

 

 
Мениджърите по управление на застрахователния риск на фронтовата линия на Solvency II: Swiss Re

Рисковите мениджъри на застрахователните компании трябва да са независима защитна линия под Solvency II, а при големи сделки да се възприема подходът на „трите подписа“ (three-signature approach), се казва в доклад на Swiss Reinsurance Co. Ltd. Докладът „Формиране на култура за проактивно управление на риска” включва препоръките на Swiss Re към мениджърите по управление на риска във връзка със създаване на модели за управление на риска и капитала, принципи на държавно управление и разкриване прозрачност на информацията  по силата на Solvency II, европейската регулаторна система за капиталова платежоспособност на застрахователите, която ще влезе в сила от 2012 г.

Според доклада рисковите мениджъри трябва да гарантират, че всички рискове се разбират добре от застрахователната компания и че е направена пълна оценка на баланса между риска и печалбата.

“Както показа финансовата криза, събитията, които не са отразени в рисковите модели, могат да се окажат най-голямата опасност,” заяви Раж Сингх, главен специалист по управление на риска в Swiss Re. Моделите са мощно опростено отражение на действителността. Като задават възможни бъдещи състояния на света по строго определен начин, рисковите мениджъри могат да създават различни сценарии и да обмислят дори и немислимото. Допълването на моделите с обмислени сценарии е в основата на добрия мениджмънт на риска”, каза г-н Сингх.

Според Swiss Re рисковите мениджъри на компаниите трябва да възприемат подхода на трите подписа, при който големите сделки се преподписват от  отделите по застраховане, работа с клиенти и управление на риска.


 
ЗК ”УНИКА” АД стартира промоционална кампания

ЗК ”УНИКА” АД стартира промоционална кампания

по застраховка ”Каско” на МПС за леки автомобили до 10 години (включително). Срокът

на кампанията е от 28.06.2010 г. до 28.07.2010 г. и през него се променя тарифирането

както следва:

- Леките автомобили от група В се тарифират на същите тарифни ставки както

автомобилите от група А;

- Леките автомобили от група С се тарифират на същите тарифни ставки, както

автомобилите от група В;

- При самоучастие 0,200,400 лева, леките автомобили от всички групи се тарифират на

същите тарифни ставки, като автомобилите от група А.

Всички други тарифи, тарифни указания и промоции по застраховка ”Каско” на МПС

остават непроменени.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 786
Free Joomla Templates